da napisał:
(Ten tekst o ruskim czołgu był w oryginale, czy to wolne tłumaczenie?)
W oryginale był tam chyba nosorożec, o ile dobrze kojarzę. W ogóle miło, że zdecydowałeś się spróbować xD
Adam Małysz napisał:
rin best girl
no chyba nie
Spoiler:
tylko honko
Winner account
to jest dosłownie mentalne dziecko jak nawet tak możesz mówić
mnb napisał:
da napisał:
(Ten tekst o ruskim czołgu był w oryginale, czy to wolne tłumaczenie?)
W oryginale był tam chyba nosorożec, o ile dobrze kojarzę.
To chyba mówi coś o traumach narodowych. Po angielsku jest nosorożec, bo kolonializm, imperium brytyjskie i tak dalej. Nam z kolei śnią się po nocach ruskie czołgi, bo cztery rozbiory i Rosja z boku. To takie głębokie, żyjemy w społeczeństwie.
mnb napisał:
W ogóle miło, że zdecydowałeś się spróbować xD
Nie ma sprawy, w sumie czuję się martwy w środku, więc wiem że czas zacząć kolejną chińską gierkę x
Winner account
klasyk, tak samo jak słuchanie smutnych piosenek gdy jest się smutnym
da napisał:
No, jakoś tak to działa x
Spoiler:
"I see what you mean" nie tłumaczy się dobrze na polski
Cusz xd
przypomnij może, jak to zostało przetłumaczone? :v
Chyba po prostu jako "widzę co masz na myśli", tylko że nie ma za bardzo sensu w kontekście x
A tak oprócz tego to na razie tłumaczenie bardzo spoko. Tak z ciekawości, gra w oryginale była po angielsku czy japońsku? Znam historię powstania tak baardzo ogólnikowo.
(four leaves studios, eh? 🍀)
Angielsku, wersja japońska powstała dużo później Tak jak sam zauważyłeś do pewnego stopnia wzięła się z 4chana, bo ludzie postanowili zrobić gierkę na podstawie jakiegoś starego rysunku/concept arta na symulator randek :v
"Ta szkoła pozwala na modyfikację mundurka do pewnego stopnia"
Hej, czemu nie nosisz rajstop na swoich protezach? Do dyrektora!
(widać że to Japoński sposób myślenia)
No proszę. Tak właśnie ciągle zastanawiałem się czy robili ją japończycy, czy raczej łibuski. Trochę ciężko stwierdzić, bo jest dużo szczególików środowiskowych i tak dalej. Nie znam się w ogóle, ale chyba odrobili swoją pracę domową w tym zakresie x
I tak w ogóle to bardzo... taktowna, i delikatna gra jak na coś zrodzone z 4chana. W sumie jedyny lekki givaway to to że
Spoiler:
ta pół biała zagraniczna niewidoma dziewczyna jest opisana jako wyższa i ładniejsza niż wszystkie inne x
Winner account
Byłem wczoraj na koncercie Voo Voo, świetna sprawa, polecam każdemu, zastanawia mnie czemu nie są jakoś bardziej popularni