Czy discordy są takie fajne jak ludzie mówią?
Teraz fejspancz w końcu wyziewa ostatnie duchy i ludzie się przenoszą na forum zwane knockoutem (to trochę w sumie podobna historia jak z neogafem i reseterą, tylko admin po prostu ma dość forum a nie oskarżenie o molestowanie seksualne), i ludzie dużo gadają o tym że w sumie to i tak na próżno, że fora umierają, że ludzie żeby sobie pogadać przez neta idą na discorda.
Ja mam z discordem doświadczenie minimalne, i raczej niezbyt pozytywne, ale to było dawno temu. Ponieważ najwyraźniej era forów się kończy, ja, staruszek w wieku 21 lat, zastanawiam się czy to co robi ta młodzież jest całkiem fajne.
Winner account
O tak, załóżmy prawilny serwer, zwołajmy wszystkch starych użytkowników w jakiś magiczny sposób i zróbmy konfę 2 (xD)
Prawdę mówiąc to konfa jeden trochę mnie zniechęca do obejrzenia sequela
(Ale muszę przyznać że było ciekawie, no i do był jeden z krótkich okresów w moim życiu kiedy miałem coś w rodzaju życia społecznego x)
Prawdę powiedziawszy byłem początkowo sceptycznie nastawiony do discordów, ale jako że grupka tłumaczeniowa jakiś czas temu przerzuciła się z IRCa na discord to zmuszony byłem założyć i... prawdę powiedziawszy jest całkiem spoko. Taki czat z obrazkami i wideo, jakieś śmieszne boty do słuchania muzyki albo inncyh pierdół
no i dużo emotek
lubię emotki
Winner account
Ta, discord pomijając tą całą otoczkę dla ultra epickich graczy(tm) jest bardzo spoko komunikatorem, ja bym się przerzucił
Winner account
da napisał:
(Ale muszę przyznać że było ciekawie, no i do był jeden z krótkich okresów w moim życiu kiedy miałem coś w rodzaju życia społecznego x)
tbh z perspektywy czasu to było strasznie bizzare, nigdy więcej nie miałem takiego bliskiego kontaktu z jakimiś randomami z internetu
Adam Małysz napisał:
Ta, discord pomijając tą całą otoczkę dla ultra epickich graczy(tm) jest bardzo spoko komunikatorem, ja bym się przerzucił
Ja właśnie słyszałem inne stereotypy o discordzie, że to firma prowadzona przez furries, że banują loli a nie chcą banować cubingu (cubing to coś jak loli tylko dla furries, nie googlujcie tego plz), no i ta słynna UwU-atość, którą mają najwyraźniej dosłownie wszędzie:
Więc w sumie nie wiem, i jedno i drugie nie było dla mnie zbyt zachęcające :v
Adam Małysz napisał:
da napisał:
tbh z perspektywy czasu to było strasznie bizzare, nigdy więcej nie miałem takiego bliskiego kontaktu z jakimiś randomami z internetu
Co nie? Jak mówię ludziom że siedzę na takim forum z grupką ludzi razem już 10 lat, to wszyscy są "uhmm, okej? czy wszystko w porządku? to trochę dziwne". Najwyraźniej fora nawet w czasie swojej świetności nie tworzyły tak związanych społeczności jak nasza (a przynajmniej większości przypadków).
Winner account
No ta, Discord jest prowadzony przez zdecydowanie... dziwnych ludzi, ale jako komunikator to jest naprawdę dobre, przejrzyste i w ogóle masa bajerów, na pewno lepsze byłoby niż forum w 2k19, w każdym razie dla mnie bo na Discordzie częściej siedzę.
da napisał:
Co nie? Jak mówię ludziom że siedzę na takim forum z grupką ludzi razem już 10 lat, to wszyscy są "uhmm, okej? czy wszystko w porządku? to trochę dziwne". Najwyraźniej fora nawet w czasie swojej świetności nie tworzyły tak związanych społeczności jak nasza (a przynajmniej większości przypadków).
To całkiem wholesome, nawet mimo tego że zostało nas się tu trzech
Ten dylemat kiedy epic store rozdaje za darmo zremasterowaną wersję world of goo, a ty hejtujesz tą platformę
EDIT: POST NUMER 1000 ŁOOOOO
Winner account
u mnie po najcięższych maturach teraz tylko angielski i elooo
w ogole co z tym serwerem
Ja jestem w trakcie egzaminów moich, mam 5 przedmiotów z rzędu teraz, celuję żeby tak przynajmniej 3 najnudniejsze zdać żeby mieć już za sobą
Adam Małysz napisał:
w ogole co z tym serwerem
Chcecie założyć? Nie mam za bardzo doświadczenia z tego typu rzeczami
@Mnb, różnica między starym minecraftem classic w przeglądarce a nowym jest taka że stary chodził jako aplet java, a ten tutaj jest napisany w javascripcie (bodajże, nie wygląda mi to na wasm) i chodzi na babylon.js
(po raz pierwszy od 6 miesięcy wszedłem na cdaction.pl)
da napisał:
Ten dylemat kiedy epic store rozdaje za darmo zremasterowaną wersję world of goo, a ty hejtujesz tą platformę
również pluję na epic, ale może skorzystam xD
da napisał:
@Mnb, różnica między starym minecraftem classic w przeglądarce a nowym jest taka że stary chodził jako aplet java, a ten tutaj jest napisany w javascripcie (bodajże, nie wygląda mi to na wasm) i chodzi na babylon.js
(po raz pierwszy od 6 miesięcy wszedłem na cdaction.pl)
co to za stalking
W każdym razie nie zmienia to faktu, że to niemalże jeszcze raz to samo (i to chyba z wyciętym multi)
a co do discorda to ja mam już chyba maksimum serwerów (emotki, hehe) więc możecie zakładać jeśli chcecie
Winner account
no to siup, wskakiwać https://discord.gg/YBRR26